Toiduhügieenikoolitus

water





Koolituse eesmärk: ettevõtete, organisatsioonide ja asutuste toidukäitlemisega tegelevatele spetsialistidele vajalike teadmiste ja pädevuste omandamine selleks, et tagada turvalist ja õiget toiduainete käitlemist.

Koolituse lõpuks õppija:

  • omandab teadmisi toiduainete keemilisest ja mikrobioloogilisest koostisest;
  • orienteerub toiduainete käitlemist käsitlevatest õigusaktidest;
  • oskab säilitada ja käidelda toiduaineid;
  • saab järgida ja teostada isiklikku hügieeni ning kahjuritõrjet.

Õppesisu:

TOIDUHÜGIEENI PÕHIMÕTTED

  • Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja infektsioonid
  • Toiduainete füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Toiduainete säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
  • Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
  • Puhastamine ja desinfitseerimine
  • Kahjuritõrje
  • Isiklik hügieen

ENESEKONTROLLI PÕHIMÕTTED

  • Toiduainete käitlemist käsitlevad õigusaktid
  • Toiduaineid käsitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise järgimise eest vastavalt tema tööülesannetele

Õppekavaga võib tutvuda SIIN.

Sihtrühm: isikud, kes on toitlustus-, tööstus-, kaubandusettevõtete töötajad, toidukäitlejad, klienditeenindajad, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, köögipersonal ja kõik, kes tegelevad toidukäitlejana.

Koolituse kogumaht: 4 ak tundi

Eterna Koolituskeskus OÜ on Eesti Töötukassa koolituskaardi koostööpartner. Koolituskaardi tutvustust Te saate vaadata siit.

Töötajaõpi sinine

 

 

 

REGISTREERIMINE JA LISAINFORMATSIOON: +372 5819 0798 | See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.