Toiduhügieenikoolitus
Koolituse eesmärk: ettevõtete, organisatsioonide ja asutuste toidukäitlemisega tegelevatele spetsialistidele vajalike teadmiste ja pädevuste omandamine selleks, et tagada turvalist ja õiget toiduainete käitlemist.
Koolituse lõpuks õppija:
- omandab teadmisi toiduainete keemilisest ja mikrobioloogilisest koostisest;
- orienteerub toiduainete käitlemist käsitlevatest õigusaktidest;
- oskab säilitada ja käidelda toiduaineid;
- saab järgida ja teostada isiklikku hügieeni ning kahjuritõrjet.
Õppesisu:
TOIDUHÜGIEENI PÕHIMÕTTED
- Mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
- Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja infektsioonid
- Toiduainete füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
- Toiduainete säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
- Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
- Puhastamine ja desinfitseerimine
- Kahjuritõrje
- Isiklik hügieen
ENESEKONTROLLI PÕHIMÕTTED
- Toiduainete käitlemist käsitlevad õigusaktid
- Toiduaineid käsitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise järgimise eest vastavalt tema tööülesannetele
Õppekavaga võib tutvuda SIIN.
Sihtrühm: isikud, kes on toitlustus-, tööstus-, kaubandusettevõtete töötajad, toidukäitlejad, klienditeenindajad, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, köögipersonal ja kõik, kes tegelevad toidukäitlejana.
Koolituse kogumaht: 4 ak tundi
Eterna Koolituskeskus OÜ on Eesti Töötukassa koolituskaardi koostööpartner. Koolituskaardi tutvustust Te saate vaadata siit.
REGISTREERIMINE JA LISAINFORMATSIOON: +372 5819 0798 | See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.